tiistai 8. marraskuuta 2016

RAVINTO JA HIUKSET

Mitä on terveelinen ruoka?

Terveellinen ruoka on monipuolista. Se sisältää runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä mahdollisimman vähän tyydyttynyttä rasvaa, jota on esimerkiksi monissa leivonnaisissa, rasvaisissa liha- ja maitotuotteissa sekä voissa ja voi-kasvirasvapohjaisissa levitteissä. Kun ruuasta saatu energiamäärä vastaa elimistön kuluttamaa energiamäärää, paino pysyy terveellisissä lukemissa.

Syömällä jokaisesta Ruokapyramidin osa-alueista pysyt terveelisenä.


Veden juonti

Miksi ihminen tarvitsee vettä?

Vesi on elintärkeä ravintoaine. Esimerkiksi normaali aineenvaihduntamme vaatii vettä – sitä tarvitaan ravintoaineiden kuljetukseen ja imeytymiseen sekä kuona-aineiden poistoon. Yksi veden tärkeimmistä tehtävistä on lämmönsäätely: hikoileminen poistaa ylimääräisen lämmön kehosta.

Paljonko pitäisi juoda?

Päivässä pitäisi juoda ainakin litra tai puolitoista. Aikuinen tarvitsee päivittäin noin 2–3 litraa nestettä, mutta siitä noin litra tulee ruoasta.

Päivässä on hyvä juoda noin kolme lasillista maitoa tai piimää, mutta muuten kannattaa juoda vettä. Se on ehdottomasti paras janojuoma.


Rasvat

Mihin rasvoja tarvitaan?

Kova rasva aiheuttaa elimistössä lähinnä ongelmia, mutta hyvää rasvaa elimistö tarvitsee. Se laskee huonoa LDL-kolesterolia ja kannattelee hyvää HDL-kolesterolia oikealla tasolla. Pehmeää rasvaa tarvitaan kehossa solujen ja hormonien rakennusaineena, ja se on monen vitamiinin esiaste.

Kuinka paljon rasvoja tarvitaan?

Rasvojen suositellaan muodostavan 30–35 prosenttia päivittäisestä energiansaannista. 2/3 rasvoista tulisi olla pehmeitä ja vain 1/3 kovia. Kun ruoanlaitossa käyttää öljyä, leivän päällä ja leivontaan margariinia ja syö kalaa ainakin kaksi kertaa viikossa, rasvan saannin pitäisi olla tasapainossa.

Mineraalit ja hivenaineet


Kupari - Punasolujen muodostaminen, puutosoireina heikkous, anemia & hiustenlähtö.



Rauta - Hapen kuljetus veressä, puutosoireina anemia & kynsien ja hiusten katkeilu.





Magnesium -  Energiatuotantoa ja hermoston rauhoittamista, puutosoireina hiustenlähtö, suonenveto ja migreenit.



Sinkki - Ihon kasassa pitäminen, puutosoireina, akne, ihottumat huono haavojen ja arpien paraneminen ja hiusten lähtö.



Pii - puutosoireina huono iho, katkeilevat kynnet ja hiukset, heikot luut, hampaissa reikiä, jänteiden heikkous, keuhkolaajentuma ja valtimonkovettumatauti.



Rikki - Keratiinia ylläpitävä ja tarpeellinen kudosten puhdistuksessa, puutosoireina ruoansulatus-vaivat, immuuniongelmat, pitkälliset lihaskivut, muistin heikkeneminen, hitaasti paranevat haavat,acne, katkeilevat kynnet ja hiukset sekä ihottumat.




Vitamiinit

Vitamiinit ovat meille kaikille elintärkeitä. Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä, joita emme pysty itse tuottamaan lainkaan tai ainakaan riittävästi. Täten vitamiinien saanti pohjautuu ravintoon. Kannattaa huomata, että vitamiinit eivät tarkoita esimerkiksi hivenaineita ja kivennäisaineita. Ihminen tarvitsee 13 eri vitamiinia.

A -vitamiini eli retinoli on eräs rasvaliukoinen vitamiini. A-vitamiini on erityisen tärkeä ihmisen näkökyvylle hämärässä ja luuston kasvulle. Lisäksi se osallistuus solujen kasvuun ja erilaistumiseen. A-vitamiini on tärkeä myös lisääntymiskyvyn ja immunivastaan kehittymiselle.


B-vitamiinit ovat kaikki vesiliukoisia ja niitä on 8 erilaista. B-vitamiini on usein jotain mikä on yhteydessä muun muassa ruuan sulatukseen ja erityisesti aineenvaihduntaan. B-vitamiini yhdistetäänkin tästä syystä ihon, kynsien ja hiusten terveyteen.


C-vitamiini eli askorbiinihappo on vesiliukoinen vitamiini. C-vitamiinilla on elimistössämme useita eri tehtäviä. Se edistää esimerkiksi kalsiumin ja raudan imeytymistä maidosta ja kasviksista. Se toimii myös antioksidanttina. Lisäksi se ehkäisee rasvahappojen ja A- ja E-vitamiinin hapettumista sekä on välttämätön kahden eri B-vitamiinin imeytymisessä


D-vitamiini eli kolekalsiferoli on rasvaliukoinen vitamiini. D-vitamiinilla on tärkeä tehtävä, se auttaa kalsiumia imeytymään. Tämä taas auttaa sen kiinnittymisessä luustoon. D-vitamiini vaikuttaa lapsilla kasvuun ja siksi sen riittävä saanti on turvattava ruokavaliossa. Kesällä iho valmistaa itse D-vitamiinia aurinkoa saataessa.






E-vitamiini eli tokoferoli on rasvaliukoinen vitamiini. E-vitamiini toimii esimerkiksi antioksidanttina. Se suojelelee soluja ja rasvahappoja niin sanottujen vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Vapaita radikaaleja syntyy aineenvaihdunnassa.


K-vitamiini eli fyllokinoni on rasvaliukoinen vitamiini. K-vitamiini on erityisen tärkeä veren hyytymisen suhteen. K-vitamiinia tarvitaan myös kalsiumin aineenvaihduntaan. Lisäksi K-vitamiinin merkitys näkyy myös muiden proteiinien tuotannossa veressä, luu- ja sidekudoksessa sekä maksassa. K-vitamiinia syntyy yleensä normaaliflooran ansiosta ihmisen suolistossa, eikä siitä yleensä ole puutetta. Tosin vastasyntyneillä ei bakteerikasvustoa ole vielä K-vitamiinin tuottamiseksi, mutta sitä on äidiltä saatavassa ternimaidossa

Uni

Uni säätelee ihmisen sisäisen tilan tasapainoa, ja nukkuminen on ihmiselle niin kuin eläimellekin kirjaimellisesti elintärkeää.
Aikuisen kuuluisi nukkua n.



Proteiinit:
Proteiniit eli Valkuaisaineet ovat kaikkien solujen rakennusaineita ja siksi erittäin tärkeitä. Lisäksi proteiinit suorittavat melkein kaikki solun toiminnot. Ihmisen on myös saatava proteiineja ravinnosta, jotta voivat pitää lihasmassan hyvässä kunossa. Puutosoireina ovat lihasten heikkeneminen, kasvun pysähtyminen ja keho menettää kykynsä säilyttää lämpöä. Todella hyvi proteiniin lähteitä ovat: kalapalkokasvitlihakanakananmunat, pähkinät, maitotuotteet ja viljatuotteet.
 
 Veden juonti: Yli 60 % kehon painosta on vettä ja nestettä on saatava päivittäin yhtä paljon kuin sitä poistuu. Yleinen kehotus on juoda 1-2l vettä päivässä, mutta 2l on oikeastaan minimi määrä. Personal trainer Aino Rouhiainen kertoo blogissaan kuinka paino vaikuttaa tarpeellisen veden määrään. "On olemassa muutama erilainen laskukaava, kuinka paljon nestettä tulisi tankata ja niiden keskiarvo on nauttia nestettä n. 40 ml per painokilo. Esimerkiksi 60 kiloisen naisen suositus on silloin 2,4 litraa ja 85 kiloisen miehen suositus 3,4 litraa.

Rasvat:
Hiusten kuntoon ja laatuun liittyy myös rasvat. Hiukset muuttuvat elottomiksi ja kuiviksi, mikäli rasvaa ei ole, jolloin talirauhaset eivät toimi. Hyvien rasvojen lähteitä ovat: avokado, oliivi, pähkinät, erilaiset siemenet ja kookosöljy.

lauantai 5. marraskuuta 2016

HAUDEHOITO

Haudehoitoa kutsutaan myös nimillä teho-,öljy-,hiusnaamioksi/hoidoksi.

Haudehoito sopii kaikille hiusten kuntouttamiseen, tai "rentouttamiseen".
Hoitoaineilla voi kuntouttaa kerkkää ja kuivaa hiuspohjaa sekä rakennevauroita hiuksissa.

Haudehoitoon tarvitaan:
  • Syväpuhdistava shampoo (HUOM! Ei hoitoainetta)
  • Kappa
  • Muovitettu suojaliina
  • Pyyhe
  • sivellin
  • & väri/hoitokulho.

  1.  Suojaa asiakas ensin niskaliuskalla ja kapalla.
  2. Tee hiuspohja-analyysi, valitse tarvittavat tuotteet ja keskustele asiakkaan toiveista.
  3. Siirry pesupaikalla, pese asiakkaan hiukset syväpuhdistavalla shampoolla, huuhtele huolellisesti sitten pyyhekuivaa hiukset. (Muista! Ei hoitoainetta.)
  4. Siirry asiakaspaikalle, selvitä asiakkaan hiukset.
  5. Tee ristipääjakaus. Laita suojaliina asiakkaan hartioille Muivipuoli selkää vasten. 
  6. Tee hoitomassa (Sekoitussuhde on 1:1). Sekoita hoitoaine ja lämminvesi keskenään, ota toinen kulho ja täytä se kuumalla vedellä. Laita hoitomassa vesihauteeseen.
  7. Aloita levitys värinlevitystekniikalla.
  8. Hiero asiakkaan päätä 10 minuuttia.
  9. Laita Höyrykoje asiakkaan päänpääle. Säädä lämpö ensiksi 60-asteeseen. Kun kojeesta alkkaa tulla höyryä, pienennä lämöptila 45- asteeseen. Anna asiakkan istua kujeen alla 15 minuuttia.
  10. Siirry takaisin pesupaikalle. Emulgoi asiakkaan hiukset hyvin ennen huolellista huuhtelua. (Ei hoitoainetta)
  11.  Viimeistele asiakkaan hiukset halutulla tavalla (asiakkaan toiveiden mukaan.)


                         

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

ROKKOTAUDIT

Rokkotauteja on olemassa monenlaisia. Jotkut rokot voivat helposti tarttua ja toiset eivät tartu ollenkaan. 

TUHKAROKKO


Paramyksoviruksen aiheuttama tuhkarokko (tuhkuri eli morbilli) on yksi tarttuvimpia sairauksia. Lähes kaikki suomalaiset sairastivat sen lapsuudessaan. 







Oireet ja löydökset:

  • poskien limakalvonmuutokset (Koplikin täplät)
  • ihottuma (sekaisin täpliä ja näppylöitä)
  • yskä
  • sidekalvon tulehdus
  • korkea kuume     
Infektio leviää pisaratartuntana hengitysteistä, joskus se voi levitä myös kosketuksen välityksellä. Taudin itämisaika on noin kaksi viikkoa. Ensimmäisiä oireita ovat yleensä nuha ja yskä. Yskä, joka liittyy käytännössä aina tuhkarokkoon, muuttuu nopeasti hakkaavaksi. Limakalvomuutokset käväisevät poskien limakalvoilla parin päivän ajan. Samalla nousee korkea kuume, silmistä tulee valonarat ja imusolmukkeet suurentuvat. Ihottumavaihe alkaa yleensä 3-5 vuorokauden kuluttua taudin alusta. Korvien taakse ilmaantuu vaaleanpunaisia läiskiä, jotka tummuvat ja leviävät kasvoihin ja muualle kehoon hehkuvanpunaisiksi laikuiksi, joskus jopa verenpurkaumiksi. Iholle ilmaantuneet muutokset häviävät samassa järjestyksessä kuin ovat tulleetkin.

Hoidot:

Lepo: Lepääminen on erittäin suositeltavaa Tuhkarokkoon sairastuneelle lapselle. Lapsen on juotava paljo vettä ja syötävä kunnolla.



Lakritsi: Lakritsi on erittäin tehokas parannuskeino Tuhkarokkoa vastaan. Jauhaa lakritsijuurta lisää hunajaa sekaan. Syötä lapsellesi puoli teelusikallisen päivässä.


Sitruunanmehu: Sitruunanmehu on myös tosi tehokas luonnollinen parannuskeino tuhkarokkoa vastaa.  Lisää veteen n. 15-25 ml sitrunanmehua. Mikäli lapsesi ei tykkää mausta, voit halutessasi lisätä hunajaa parantamaan makua.



TULIROKKO
Image result for tulirokko


Ainoa bakteeri-infektio rokkotautien joukossa on tulirokko (scarlatina).


Oireet ja Löydökset:
  • ihottuma
  • kuume
  • mansikkakieli
  • kurkkukipu
  • tummanpunaiset ihopoimut
  • kolmiomainen vaalea alue nenän ja huulten alueella
  • paranemisvaiheessa ihon kesiminen sormenpäistä
Tyypillinen tulirokkoa sairastava potilas on koululainen. Tulirokon itämisaika on kolmesta viiteen päivään. Tulirokko alkaa ihottumana kasvoilta, kaulalta ja rintakehältä ja leviää raajoihin, joskus koko kehoon. Ihottuma on hennon porkkananväristä, ja koostuu pienistä täplistä, joiden väri häviää kun niitä painaa läpinäkyvällä lastalla.


Tauti diagnosoidaan oireiden ja nieluviljelyn perusteella. Penisilliini tehoaa aiheuttajabakteeriin hyvin. Tartuttavuus päättyy vuorokauden sisällä lääkityksen aloittamisesta.
Hoidot:


Hunaja: Kaada lasiin vettä ja lisää siihen 2-3 tl hunajaa. Keitä hunajavesi 15 minuuttia. Juo 3 lasillista päivässä.

Omenaviinietikka: Kaada lasiin vettä ja lisää 1 rkl omenaviinietikkaa. Lisää myös ripaus cayennenpippuria. Sekoita seos hyvin. Juo 2-3 lasillista päivässä.



PARVOROKKO
Parvorokkoa esiintyy keväisin epidemioina kouluissa ja päiväkodeissa. Tartunta tapahtuu hengitysteitse, mutta ei yhtä herkästi kuin tuhka- tai vesirokossa. Itämisaika on 6-16 vuorokautta.
Oireet ja löydökset:
  • alkuvaiheessa lievät flunssankaltaiset oireet
  • puolet infektioista on oireettomia
  • poskien suuriläiskäinen helakanpunainen ihottuma ("slapped cheeks"), joka leviää lähinnä vartalolle
  • erityisesti aikuisilla ja naisilla niveloireita

Erityistä hoitoa ei ole hoitoa.


ENTEROROKKO
Enterorokko on viruksen aiheuttama rokkotauti. Oireita ovat suutulehdus sekä rakkulaihottuma käsissä ja jaloissa. Tauti leviää pisaratartuntana ja ulosteiden välityksellä. Erityistä hoitoa  ei ole.



VESIROKKO
Ennen aikuisikää vesirokon sairastaa 95 prosenttia suomalaisista. Vesirokon aiheuttaja on varicella zoster -virus, joka kuuluu herpesviruksiin. Vesirokon itämisaika on pari viikkoa. Tauti leviää erittäin herkästi hengitysteitse ja rakkuloista. Virus jää elimistöön ja voi puhjeta vyöruusuksi (herpes zoster) vuosien tai vuosikymmenien päästä.

Oireet ja löydökset:
  • aluksi voi ilmaantua kuumetta
  • kuumeen jälkeen alkaa ihottumavaihe: täplä-, näppylä-, rakkula-, märkärakkula-, rupi- ja arpivaihe. Rakkulavaiheeseen edetään parissa päivässä, ja keskimäärin viiden päivän kuluttua ollaan rupivaiheessa, jolloin tauti ei enää tartuta.

Kutina voi olla niin kova, että ihoa tulee raavittua, mistä voi olla seurauksena paikallinen ihoinfektio. Lihaskalvon tulehdus on harvinainen, mutta hyvin vakava vesirokon jälkitauti. Siksi vesirokkoa sairastava tai vastikään sairastanut lapsi on vietävä välittömästi lääkäriin, jos hänelle ilmaantuu punoittava ja aristava ihomuutos.

Hoidot:

Ruokasooda: Täytä pieni kulho vedellä ja lisää siihen 3 rkl ruokasoodaa. Sekoita hyvin. Kastele sieni kulhossa ja varovati painele ihoon jossa on rakkoja. Anna ihon kuivua. (Ruokasooda autaa kutinaan)

Kaurahiutale kylpy: Täytä kylpyamme lämpimällä vedellä. Blendaa blenderissä 2 cuppia kaurahiutaleita hiekkamaiseksi. Kaada kaada kaurahiutalehiekka ammeeseen. Lillu vedessä vähän aikaa. Kaurahiutale kylpy auttaa kutinaan.

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

HIUKSET












Hius on biologinen Polymeeri. Se koostuu n. 80% Keratiiniproteinista, 10-15% Vedestä ja 5-10% muista aineista, kuten Mineraaleista, Rasvoista ja Pigmenteistä.

Hiuksien tarkoitus suojaavat päätä pieniltä kolhuilta ja auringon ultraviolettisäteilyltä, ja viileällä säällä hiukset estävät lämmön haihtumista pään kautta.

Hiusten rakenteessa on kolme kerrosta. Kutikula on hiuksen uloin kerros, se koostuu käpymäisestä suomukerroksesta. Hiuksen toinen kerros on Kuitu Kerros eli Kortex. 
Kortex koostuu monesta pienestä kuitukerroksista.
 Hiusten ydinkerros on nimeltään Medulla.

Hiukse tarvitsevat mineraaleja ja vitamiineja kasvatakseen terveellisesti.

 Rauta on erityisen tärkeä mineraali hiuksille. Liian vähäinen raudansaanti on iso syy hiustenlähtöön. Hiustupet saavat voimaa hyvästä verenkierrosta, jota rauta vahvistaa.  Raudan puute voi aiheuttaa anemiaa, joka puolestaan vaikuttaa hiusten kasvuun negatiivisesti ja voi aiheuttaa hiusten tippumista. Eläinperäiset tuotteet kuten punainen liha, kana ja kala tarjoavat hyvän raudanlähteen. Rautaa saa myös pinaatista, linsseistä, parsakaalista, kaalista ja salaatista.

Omega 3 -rasvahapot ovat tärkeitä koko kehomme hyvinvoinnin kannalta. Ne parantavat myös päänahan hyvinvointia, sillä ne kosteuttavat päänahan luonnollisella tavalla. Lisää siis ruokavalioosi viimeistään nyt omega 3 -pitoisia ruokia: lohta, silakkaa, sardiineja, taimenta ja mitä tahansa muita kalalajeja. Samoja rasvoja saa myös kasviperäisistä ruoista: avokadosta, kurpitsansiemenistä ja saksanpähkinöistä.

A-vitamiini auttaa kehoamme tuottamaan talia. Voi kuulostaa ällöttävältä, mutta tali on päänahan hyvinvoinnin kannalta oleellinen tekijä. Jos päänahka ei tuota riittävästi talia, päänahka kutisee ja alkaa tuottamaan hilsettä. Myös hiukset kuivuvat, jos talia ei ole riittävästi. Suosi ruokavaliossasi keltaisia tai oransseja vihanneksia. Ne tuottavat beetakaroteenia, joka puolestaan tuottaa A-vitamiinia. Porkkanat, kurpitsat ja bataatit ovat hyviä beetakaroteenin lähteitä.

Päänahka tarvitsee muitakin tärkeitä mineraaleja voidakseen hyvin, muun muassa
Sinkkiä ja Seleeniä. Sinkin puutostila voi aiheuttaa hilseilyä ja hiusten irtoamista. Sinkkiä saat kokojyvätuotteista, ostereista, lihasta ja kananmunista.

Aurinko vaurioittaa hiuksia samalla tavalla kuin ihoakin. Suojaa hiuksesi auringolta varmistamalla riittävä E-vitamiinin saanti. Pähkinöistä saat E-vitamiinia, sinkkiä ja seleeniä samasta paketista.

Biotiini on vesiliukoinen B-vitamiini. Biotiinin puutos voi aiheuttaa hiusten haurastumista ja hiusten irtoilemista. Lisää ruokavalioosi biotiininlähteitä, kuten maksaa, munankeltuaista ja soijaa.

Mistä Kiharat johtuvat?

Hius kihartuu, jos se on poikkileikkaukseltaan soikea. Hiusten kiharuus vaihtelee tyypillisesti eri puolilla maailmaa.


Omena Viinietikka- hoito

Omenaviinietikassa on luonnostaan ​paljon etikkahappoa jonka pH-taso, on lähellä hiusten pH-tasoa.

Täytä suihkepulloon 2/3 vedellä ja 1/3 Omena Viinietikalla.

Suihkauta hiuksiin ja harjaa. Anna hiusten kuivua.
(Etikan haju lähtee hiusten kuivuttua)





tiistai 4. lokakuuta 2016

Iho

'
Image result for ihon kerrokset 
Iho on elimistön suurin ja uloin elin, jonka kerroksia ovat orvaskesi, verinahka ja ihonalaiskerros. Sen paksuus on aikuisella 1,5–2,0 m², paksuus ilman ihonalaiskudosta 1–4 mm ja massa noin 5 % koko kehon massasta. Jos ihonalaiskerros lasketaan mukaan, kokonaismassaksi saadaan 15–25 % kehon massasta. Iho toimii aistin-, eritys- ja säätelyelimenä sekä varasto- ja suojarakenteena. Lisäksi iho muodostaa melaniinia ja osallistuu D-vitamiinia valmistusprosessiin.

Ihon ensisijaisena tehtävänä on suojata kehoa ulkoa tulevilta uhkatekijöiltä, joita ovat mm. haitallinen säteily, mikrobit ja kemikaalit. Iho toimii myös vesieristeenä, joka estää liiallisen nesteenmenetyksen sekä veden imeytymisen kehoon, kun olemme veden kanssa kosketuksissa. Talirauhanene erittämä tali voitelee ihon notkeaksi ja vettä hylkiväksi.


Iholla on muitakin tehtäviä, joista tärkein lienee lämmönsäätely. Kun ilma on kuuma, pintaverisuonet laajenevat, jolloin ihon lähelle virtaa mahdollisimman paljon verta, josta lämpöä pääsee haihtumaan. Kylmällä säällä pintaverisuonet puolestaan supistuvat, jotta veressä oleva lämpö ei pääse haihtumaan. Ihonalainen rasvakerros toimii eristeenä ja heikentää lämpötilan vaihteluja vakauttaen näin kehon lämpötilaa.

Iho suojaa ihmistä myös tuntoaistin avulla. Ihossa olevat hermosyyt auttavat ihmistä tulkitsemaan kehon ulkopuolisia oloja tuntemalla lämmintä, kylmää, painetta ja kipua. Iholla syntyy myös ihmiselle elintärkeää D-vitamiini auringonvalon vaikutuksesta.

Iho uusiutuu noin kaksi kertaa vuodessa.


 

maanantai 3. lokakuuta 2016

AWAPUHI



Eksoottinen ja hyvätuoksuinen havajilla kasvava Awapuhi-inkiväärikasvia on käytetty vuosisatija  hiuksien- ja ihon hoitoon.



KERATIN INTENSIVE TREATMENT- TEHOHOITO



      Vaihe 1:



  • Hiukset pestään Moisturising Lather Shampoolla
  • Pyyhekuivaa hiukset
  • Levitä KeraTeriplex-ampulli hiuksiin, erityisesti latvoihin.
  • Annavaikuttaa  5 min
  • ÄLÄ HUUHTELE!

     Vaihe 2:



  • Levitä Keratin Intensive- hoitoaine hiuksiin
  • Anna vaikuttaa 10 min
  • Huuhtele

Lopuksi kuivaa ja muotoile hiukset haluamasi tavalla 

tiistai 27. syyskuuta 2016

L´OREAL PRO FIBER TREATMENT



 
Hoito perustuu molekyyliin nimeltä Aptyl 100, jossa on kaksiosainen vaikutus prosessi:
1) Aminosilane  toimii hiuksen sisällä täyttämällä hiuskuitua
2) kationinen polymeeri vaikuttaa hiuksen pinnalla silottamalla sitä.


Mikä Pro fiber?

Pro fiber on L'Oréal Professionnel'in ensimmäinen pitkäkestoisesti hiuksia korjaava hiustenhoitosarja, jonka vaikutus voidaan uudelleenaktivoida kotona kotihoitotuotteilla. Hoitotuotteet suojaavat, korjaavat ja jälleenrakentavat hiuksia, sekä sopivat kaikille vauroituneille hiuksille. Pro Fiber -sarja koostuu kolmesta tasosta hiusten vahingoittumisasteen mukaan:
              

Rectify - Hieman vaurioituneille hiuksille (Vaaleanpunainen)
               Restore - Vaurioituneille hiuksille (Turkoosi)
                     Reconstruct - Erittäin vaurioituneille hiuksille (Violetti)
 Lähde



https://2e0a24317f4a9294563f-26c3b154822345d9dde0204930c49e9c.ssl.cf1.rackcdn.com/9588866_loreal-professionnel-pro-fiber-initiated_tdf218a6f.jpg
  Kuva Credit to: SunshineKelly

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

HIUSTENPESU

Aloita suojaamalla asiakas. Taita niskaliuska kahtia. Vie se kevyesti kaulan ympyrän. Vie kappa asiakkaan eteen ja laita se kiinni.

Selvitä hiukset ja tee analyysi. Valitse shampoo hiuspohjan mukaan ja hoitoaine latvojen mukaan.
  
Ota kappa ja käännä asiakkaan tuoli. Sano ole hyvä! Aseta kappa pesualtaan tuolin päälle. 
Säädä allas.

Kostuta hiukset kauttaaltaan märiks.

Ota valittu Shamppoo. Kämmenien kautta levitä Shamppoo hiuksiin. Aseta tukikäsi altaan reunalle. Hiero sormilla. Pese pääli osa 3 kertaa. Pese sivuista pyörivin liikkein. Pese niska osa pyörittävin liikkein alas päin hieroen.
 Siirry altaan reunalle.
Aseta tukikäsi. Pese laki kohta 3 kertaa. 

Aloita huuhtelu. Kokeile veden lämpötila. Huuhdo kaikki shampoo pois sormilla vetäen poispäin asiakkaan naamasta.
Kun kaikki liialliset shampoo on huuhdottu pois, aloita pyörivin liikkein huuhtomaan jäljelle jääneet shampoot.

Ota pyyheliina. Aloita painamalla vedet pois korvista. Kuivaa hiukset painamalla varovasti päätä ja varovasti puristaen vettä latvoista.

Valitse hoitoaine. Levitä hoitoainetta joka kohtaan. Anna sen imeytyä n.1 minuutin. Aloita hierominen pesuotteilla. Päätä hieronta silittämällä asiakkaan päätä, että hän tietää että voito on päättymäisillään.

Aloita hoitoaineen huutelu. Kokeile veden lämpötilaa. Huuhdo sormilla vetäen poispäin asiakkaan naamasta. Karvoja ei tarvitse erikseen huuhdottaisiin, sillä hoito aine lähtee veden mukana kun huuhdot hiuspohjan.

Ota pyyhe. Kuivaa hiukset taas painellen pyyhkeellä päätä ja puristaen varovasti liikavedet.

Hiusten pesu suoritettu😄 




keskiviikko 17. elokuuta 2016

HARJOITUSPÄÄN HOITOKÄSITTELY

Harjoituspään pesukäsittelyn tavoitteena on pestä pois kaikki muitoilu- ja viimeistelytuotteet. 

- Pesukäsittely vaiheet:
  1. Selvitä kaikki takut hiuksista selvityskammalla.
  2. Täytä Pesualtaasi kädenlämpöisellä vedellä, johon on lisätty Shampoota. Pesuvesi ei saa olla kuumaa, sillä kuuma vesi turvottaa hiuksia ja niistä voi tulla takkuiset. Pese hiuksia varovaisesti kammaten kädellä yhteen suuntaan. Hiuksia ei saa missään nimessä hangata tai pyöritellä altaassa.
  3. Huuhdo shampoo pois hiuksista kädenlämpöisellä vedellä.
  4. Tyhjennä shampoo vesi pois ja täytä pesuallas kylmällä vedellä. Vispaa kädellä hoitoainetta veteen. Anna hiusten lillua vedessä minutin.
  5. Kuivaa hiukset varovasti pyyhkeellä puristaen latvoja ja painaen päätä.
  6. Harjaa harjoituspään hiuksia selvityskammalla latvoista ylöspäin. 




tiistai 16. elokuuta 2016

HIUSTEN PESUT JA HOITO KÄSITTELYT


- Asiakas analyysi:
  •   Määrittele lähtö tilanne ja onko hiuspohja Normaali, Rasvainen, Kuiva, Näkyykö iho muutoksia tai onko Normaalista poikkeavaa.                                                    Esim. Kuivunutta ihottumaa, Läiskiä, Psotiasis, Näppylöitä, Arpeja, Rupeja, Haavoja, Kuivahilseilyä, Rasvaistahilseilyä.
  • Ovatko hiukset Normaalit, Lasiset vai Vuokoiset.
  • Onko hiuksien paksuus Normaali, Paksu vai Ohut.
  • Onko hiuksia Normaalin Verran, Paljon vai Vähän.
  • Analysoi hiusten kunto, ovatko ne Hyvänkuntoiset, Kuivat tai onko niitä Kemiallisesti käsitelty.
  • Onko Vaurioita.
  • Lisäksi kuvaile hiusten ominaisuuksia.
  • Kysy asiakkaan kotihoito tottumuksista, mitä tuotteita asiakas käyttää.
  • Päätä oikeat tuotteet käsittelyyn.